Microsoft

Microsoft - Osnovan1983, Microsoft Community Affairs jedan je od prvih investicijskih programa za korporativne zajednice u oblasti high-tech industrije, a sada je i dio Microsoft Philanthropies. Bez svake sumnje, Microsoft vjeruje da tehnologija može učiniti čudesne stvari. Strastveno se zalažemo da svi ljudi, bilo gdje na planeti, steknu sigurna, inovativna i raznolika tehnološka iskustva.

Naša građanska posvećenost prevazilazi granice jednostavnog upoznavanja ljudi sa informacionom tehnologijom. Mi želimo pomoći na način da informaciona tehnologija ima potpuni smisao u svakom životnom okruženju. Pozitivne promjene koje pravimo u svojim zajednicama, uveliko utiču na život u zajednicama širom svijeta, a to je ujedno i razlog što Microsoft, putem svojih programa i partnerstava, pruža podršku i pomoć zajednicama na tri ključna načina: obuka iz tehnoloških vještina, jačanje nevladinih organizacija putem tehnologije i angažovanje naših uposlenika u njihovim zajednicama. Putem Microsoft donacija pružena je podrška za više od 50,000 tehnoloških centara u više od 100 zemalja. Odlučni smo u namjeri  da koristimo naše tehnologije, našu poslovnu stručnost, strastvenost i dobru volju naših uposlenika kako bismo napravili svijet boljim mjestom za život.

Za više informacija, posjetite Microsoft Philanthropies.

·         Microsoft program donacija.

·         Microsoft website.

 

Važne promjene u programu od 1. aprila 2018. godine

Microsoft je ažurirao ponudu proizvoda i pravila za učešće u ovom programu. Ove izmjene dopuštaju Microsoft-u i TechSoup-u da nastavi obezbjeđivati neprofitnim organizacijama tehnologiju koja im je potrebna da vrše svoje misije.

Šta se promijenilo?

·       Određeni on-premises software Microsoft proizvodi nisu više dostupni putem TechSoup programa donacija. U svakom slučaju, ovi proizvodi će uskoro biti dostupni putem TechSoup-a kao diskontirani proizvodi za odgovarajuće neprofitne organizacije i biblioteke.

·       Podobne organizacije nisu više limitirane u zahtjevima za doniranim proizvodima maksimumom od 10 određenih naslovnih skupina, tokom njihovog dvogodišnjeg ciklusa. Umjesto toga, organizacije jednostavno mogu tražiti do 50, ili po 25 od svakog doniranog proizvoda i do 5 doniranih serverskih proizvoda koji ne koriste core-based licenciranje po dvogodišnjem ciklusu.

 

 

Šta se nije promijenilo?

·       Najpopularniji on-premises software Microsoft proizvodi su još uvijek dostupni kao donirani proizvodi odgovarajućim nevladinim organizacijama i bibliotekama.

·       Ograničenja u broju zahtjeva za doniranim proizvodima će se i dalje resetovati svake dvije godine.

·       Sva druga pravila koja se odnose na program, podobnost i ograničenja ostaju isti.

Za više informacija posjetite stranicu Microsoft Software program donacija – podobnost, dodjele i vraćanje.

Microsoft Software program donacija preko TechSoup-a pruža širok spektar software proizvoda nevladnim organizacijama, humanitarnim udruženjima, vjerskim organizacijama, kao i javnim bibliotekama širom Balkanskih zemalja.

Ovaj program je jedan od najpopularnijih TechSoup resursa. Možete birati između nekoliko stotina profesionalnih i preduzetničkih Microsoft proizvoda za svoju organizaciju.

Koje verzije Microsoft Software-a su dostupne?

Nazivi proizvoda u Microsoft programu ne sadrže brojnu oznaku verzije. Kada dobijete proizvod, sami birate da li preuzimate trenutnu verziju software-a, ili prethodnu verziju. Možete provjeriti koja je trenutna važeća verzija na stranici Trenutne verzije Microsof proizvoda. Uz to, možete preuzeti software na bilo kojem dostupnom jeziku.

Podobnost i ograničenja

Provjerite na stranici za podobnosti i ograničenja kako biste provjerili podobnost svoje organizacije za učešće u ovom programu.

Microsoft pruža neprofitnim organizacijama i bibliotekama maksimalne mogućnosti za dodjelu donacija, koje se mogu tražiti u dvogodišnjem ciklusu.

 

Za detaljnija objašnjenja u vezi sa količinom proizvoda koje možete tražiti, posebna pravila za javne biblioteke, kao i za detaljne procedure u vezi sa vraćanjem, pogledajte stranicu Microsoft Software program donacija – podobnost, dodjela i vraćanje.