Latest Articles

Ndryshime të rëndësishme në programin e Microsoft-it për donacione
Microsoft planifikon ndryshime në programin e Microsoft në TechSoup Kosova të cilat do të hyjnë në...
Ndryshime të rëndësishme në programin e Microsoft-it për donacione
Microsoft planifikon ndryshime në programin e Microsoft në TechSoup Albania të cilat do të hyjnë në...
Programi i “Microsoft”-it për produkte me zbritje
Programi i “Microsoft”-it për produkte me zbritje   Për të marrë produkte të “Microsoft”-it me...

Zahvaljujući našim partnerima u  raznim zemljama , TechSoup Global  kao dokazano dobar partner, dobija  velikodušnu podršku naših partnera  i njihovih proizvoda,  tako činimo velike korake prema mjerljivim utjecajima u oblasti digitalne inkluzije. Ali, ni TSG, niti naši partneri,  ne mogu u potpunosti uspjeti bez dodatne financijske podrške. Tempo kojim se tehnologije mjenjaju je munjevito  i u većini svijeta pristup tehnologijama je na osnovnom nivou i predstoji još mnogo posla da bi se san o globalnoj digitalizaciji ostvario.

TechSoup Global želi iskoristiti priliku da izrazi duboku zahvalnost  organizacijama koje pružaju neophodnu  finansijsku podršku ovom programu.

Microsoft

Microsoft-ov  odnos sa TechSoup je počeo 1995. godine, a oni su i dalje ključni finansijer i vodeći donator proizvoda danas. U 2003. godini, Microsoft je pomogao TechSoup-u da lansira svoju platformu za donacije u Sjevernoj Americi, a 2006. godine, počeli su rad sa TechSoup-o, na globalnom širenju programa. Microsoft je uložio blizu 3 miliona dolara da podrži rast TechSoup Global –a  i  mreže  Partnera,  nevladinih organizacija širom svijeta. Osim toga, tvrtka je donirala više od 281.000.000 $  vrijednosti softvera za pomoć više od 50.000 nevladinih organizacija u 21 zemalja, koje  pružaju usluge svojim zajednicama.

Microsoft-ovo  vodstvo i vizija je ključna  za proširenje TechSoup Global programa, a njihova velikodušnost donosi  relevantne, pristupačne i dostupne informacijske tehnologije za mnoge neprofitne organizacije širom svijeta.

Symantec

Pored uticaja svog programa donacija softvera, Symantec je velikodušno finansira lansiranje programa donacija u Irskoj.

King Baudouin Foundation

The King Baudouin fondacija je obezbijedila  grant za financijsku pomoć  pokretanja programa u Belgiji.

Pozivamo ljude, firme i grupe koje dijele našu viziju da nas kontaktiraju za daljnje informacije.

TechSoup Global (TSG) (www.techsoupglobal.org) je tehnologijski website  CompuMentor-a, jedne od najstarijih i najvećih neprofitnih agencija  za pomoć u tehnologiji u Sjedinjenim Američkim Državama. TechSoup Global nudi neprofitnim organizacijama  izvor tehnologijskih donacijama, te informacije i podršku iz oblasti tehnologije. Svaki mjesec, TSG ima više od 400.000 posjeta od ljudi u više od 190 zemalja diljem svijeta koje su u potrazi za NVO tehnološkom znanju, savjetima  i proizvodima da ostvare svoju misiju. TSG ima više od 400 članke u 14 tehnologških tema, 15 zajednica u forumima za diskusiju, rubriku  sa vijestima iz  tehnologije, te TechFinder  direktorija davatelja usluga za NVO sektor.

Pored online informacija i resursa, TSG nudi uslugu TechSoup donacije software-a i proizvoda, gdje neprofitni sektor  može pristupiti doniranim proizvodima po povoljnim uslovima, koje  velikodušno pružaju korporativnim i neprofitni  partneri u oblasti tehnologije.

TechSoup Stock trenutno nudi pristup doniranim tehnološkim  proizvodima , uz malu administrativnu naknadu, od više od 30 vodećih provajdera kao što su Cisco, Symantec i Microsoft. Od svog osnivanja u januaru 2002. godine, TechSoup Stock je distribuirao više od 1,7 miliona proizvoda do 50.000 neprofitnim organizacijama i osloboditi više od 400 miliona dolara za druge svrhe.

TechSoup je dio globalne TechSoup Technology  programa donacija, kroz koje grupa korporativnih donatora daju donacije proizvoda tehnologije dobrotvornim neprofitnim i nevladinim organizacijama širom svijeta.